Niet-aangeboren hersenletsel (NAH)

NAH is een beschadiging aan de hersenen die iemand tijdens zijn leven oploopt. Oorzaak van NAH kan een ongeval zijn. Het heeft een erg grote impact op een slachtoffer en zijn omgeving. Een slachtoffer met NAH zal veelal ervaren dat het leven in tweeën is gedeeld, de situatie van voor het NAH en de situatie erna.

Er komt steeds meer aandacht voor NAH en de gevolgen die dit voor een slachtoffer en zijn omgeving kan hebben. De ernst van klachten en beperkingen die kunnen bestaan, worden hierdoor steeds meer duidelijk maar er blijft ook nog veel onbekend.

Wat vaak als frustrerend ervaren wordt, is dat de ‘buitenwereld’ niet (gelijk) ziet dat er sprake is van letsel. Het slachtoffer lijkt een gezond persoon, terwijl er veel verborgen ellende zit.

Meestal zijn de gevolgen pas na langere tijd echt duidelijk. Het leven moet opnieuw en anders worden vormgegeven. Een goede begeleiding kan hieraan een relevante bijdrage leveren. Daarnaast is het belangrijk dat een slachtoffer in deze intensieve periode financiële rust krijgt. Over een adequaat traject van begeleiding en een goede bevoorschotting op de schade treden wij in overleg met de aansprakelijke partij, zodat een slachtoffer en zijn omgeving hierin ontzorgd worden.

Judith Holtkamp

Maak een afspraak en wij staan u graag bij

Wij luisteren graag naar uw verhaal en leggen de mogelijkheden voor een schadevergoeding bij een verkeersongeval aan u voor. Mocht het zo zijn dat voor uw letsel een ander aansprakelijk is, dan zijn er voor u geen kosten aan onze rechtshulp verbonden.